Tel. 0229 - 297988 | info@irokoparket.nl

SUPER AANBIEDINGEN!

Schuren en afwerken van uw parketvloer

Vanaf € 17,50 p/m²

 

Traditionele Vloeren

Verouderde visgraat vloeren van Voc van Grigio collectie.

 

Duur? Bij Ons niet! Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Ook voor op vloerverwarming

 

Nieuw in ons assortiment

PVC Vloeren: mooi, ijzersterk en in verschillende kleuren.

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen!

Bamboevloeren

Iroko Parket vloeren levert 6 verschillende types bamboeparket:

 

  • Landhuisdeel
  • Tapis
  • 2-Lagenparket
  • Massiefstrook
  • Lamelparket
  • Hoogkant project

 

Behalve Hoogkant project parket en Landhuisdeel, zijn alle parket-types in 4 uitvoeringen leverbaar:

 

  • plainpressed naturel
  • plainpressed caramel
  • sidepressed naturel
  • sidepressed caramel

 

Voor alle onbehandelde bamboevloeren geldt dat ze kunnen worden afgewerkt met zowel parketlak als vloerolie (c.q. olie/was systeem).

 

Het landhuisdeel heeft een mes-en-groef verbinding en is opgebouwd uit 3 bamboelagen, waarbij de middelste laag dwars geperst is (afstand tussen de strips ca. 2mm). De strips van de middelste laag zijn op speciale wijze geplaatst om een optimale stabiliteit te waarborgen. Het landhuisdeel kan onbehandeld (scherp gekant) of gelakt (micro velling) worden geleverd.

 

Tapis is de benaming voor parketdelen zonder mes en groef verbinding. De Tapisdelen worden naast elkaar in de lijm gedrukt en vernageld (tacker). De ontstane gaatjes worden gevuld met parketvoegenkit (gemengd met schuurstof), waarna de vloer wordt fijngeschuurd en afgewerkt. Normaliter wordt onder de Tapisvloer een spaanplaat ondervloer geplaatst. Tapis is een vloertype dat uitermate geschikt is voor het maken van patroonvloeren (bijvoorbeeld visgraat).

 

Het 2-lagenparket bestaat uit een 4 mm. bamboe toplaag, met een onderlaag van dwars geplaatste bamboe strookjes. De vloerdelen zijn rondom voorzien van mes en groef. Dit product is speciaal ontwikkeld om direct op de ondervloer te kunnen worden verlijmd (zonder spaanplaat). 2-Lagenparket kan onbehandeld, gelakt of geölied geleverd worden.

 

De Massiefstrook heeft een mes-en-groef verbinding en is opgebouwd uit één of meer massieve bamboelagen. De Massiefstrook kan onbehandeld, gelakt of geölied geleverd worden.

 

De lamel is opgebouwd uit drie lagen, met een 4 mm. bamboe toplaag. De onderste lagen zijn van vuren, waarbij de middenlaag dwars is geplaatst om maximale stabiliteit te verkrijgen. De lamel is rondom voorzien van mes-en-groef en is ideaal voor ruimtes waarin alleen zwevend (alleen in mes en groef verlijmd) parket kan worden geplaatst. Lamelparket wordt gelakt of geölied geleverd.

 

De Hoogkantdelen bestaan uit korte stripjes bamboe, welke niet als plank maar als een "matje" (samengebonden met tape) op de ondervloer worden gelijmd. Nadat de tape is weggeschuurd, wordt de vloer gevuld waarna de vloer gereed is voor afwerking. Dit product is speciaal ontwikkeld om direct op de ondervloer te kunnen worden verlijmd (zonder spaanplaat of iets dergelijks).

 

Voor een nette afwerking van de vloer is er een assortiment afdeklatten en plinten verkrijgbaar. De afdeklatten worden op de vloer genageld en de plinten worden op de muur geschroefd. Alle afdeklatten en plinten (4 modellen) zijn ook in de gelakte versie beschikbaar; dit kan een flinke tijdsbesparing opleveren en dus ook een kostenbesparing.